Sisustus

Muutoskohde – kaksion valaistuminen

Esittelen muutoskohteen, jonka yleisilme freesattiin seinäpintojen maalauksella ja kylpyhuoneen uusimisella.

Ensikosketukseni asuntoon oli kirpeänä maaliskuun aamuna. Ensimmäiset ajatukset liittyivät valoon: kuinka noin monesta ikkunasta sitä voi tulla sisään noin vähän? Seuraavat ajatukset liittyivät integroituun yleisvalaistukseen ja sitten useiden pintojen ja värien olemassaoloon.

Toiveissa oli saada asunnosta mahdollisimman valoisa, neliöitään vastaavan kokoinen sekä aikaa kestävä. Ja tietysti budjetin rajoissa.

Asunnon kaikkiin seinäpintoihin valikoitui valkoinen puolihimmeä maali korostamaan ja lisäämään ulkoa tulevaa luonnonvaloa. Myös lattialistat maalattiin seinän kanssa samaan sävyyn, jotta saatiin luotua illuusiota hieman korkeammasta huonekorkeudesta.

Olohuoneesta haluttiin ilmava sekä kokonaisilmeeltään vaalea. Valkoisten kalusteiden, seinien ja katon kokonaisuuteen tuo lämpöä asunnossa ollut tammiparketti. Tilassa ollut liukuovikaapisto haluttiin mahdollisimman seinämäiseksi, joten paneelit päällystettiin valkoisella kalvolla.

Aiemmin tummilla sävyillä maalattu makuuhuone sai visuaalisia lisäneliöitä maalauksen myötä. Kannattaa kuitenkin makuuhuonetta maalatessa muistaa, että himmeä tumma maali tosiaan toistaa ulkoa tullutta valoa aivan eri lailla kuin kirkkaan valkoinen puolikiiltävä maali. Makuuhuone varustettiinkin niin pimentävillä rulla- kuin sivuverhoilla levollisten yöunien takaamiseksi.

Keittiö on asunnon kokoon nähden erittäin suuri ja aiemmin ikkunan eteen sijoitettu ruokapöytä tuntui olevan täysin erillinen osa kokonaisuutta. Pyöreän pöydän sijoittaminen keskelle keittiötä antoi kaivatun tilan myös työpisteelle.

Kylpyhuoneen tekninen käyttöikä oli vasta noin puolessa välissä, mutta sen pinnat päätettiin uusia, sillä taloyhtiöön ei ollut tulossa märkätiloja koskevaa remonttia vielä vuosiin. Samalla ratkaistiin asunnon ainoaksi miinukseksi esitetty asia: oman saunan puuttuminen. Kylpyhuonekalusteeksi luokiteltava kalustesauna takaa löylyt kahdelle saunojalle. Ja saatiin tilaan mahdutettua pesukonekin.

Liukuovikaapistot olivat hyvässä kunnossa, mutta loivat erilaisten paneeliensa vuoksi sekavaa fiilistä tilaan. Keskellä ollut iso peili säästettiin ja muut paneelit päällystettiin valkoisella kalvolla olohuoneen liukuovien tapaan.

Muutos muistuttaa taas itseäkin siitä, kuinka suuri merkitys väreillä ja pinnoilla on valon toistoon. Auringonvalo tuo usein hymyn huulille, mutta onneksi tässä kohteessa lopputuloskin aiheutti hymyn kaikkien osapuolten kasvoille.

<3:llä Jenniina

jenniina.voltti@gmail.com

p. +358 456 310 010

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *