Keittiö ja kylpyhuone. Ne ovat kaksi tilaa, jotka yleensä tarkastetaan asuntoa hankkiessa ensimmäisenä, ovathan ne kalleimmat remontoitavat huoneet. Muissa huoneissa muutokset ovat yleensä melko helppoja suunnitella ja toteuttaa jopa itse, mutta keittiö ja kylppäri vaativat hieman enemmän ajatusta.

Miksi? Muihin huoneisiin luodaan yleensä irtokalusteilla toimivuus ja tilan käyttötarkoitus. Keittiö ja kylppäri hoitavat länsimaalaisten standardien mukaan perustarpeita peseytymisestä ja ruokahuollosta usein pyykinpesuun. Näiden huoneiden toimivuus jouhevoittaa arkea ja usein remontit tehdäänkin harvemmin kuin muihin huoneisiin, joten käytännöllisyys ja tarpeiden pohtiminen tiloihin on erittäin tärkeää. Yleensä tilojen toimimattomuus kyllä huomataan ja siitä purnataan arjessa, onnistunein toteutus onkin siis huomiotta jäävät arkea helpottavat asiat, ja onhan visuaalisesti viehättävä tila myös ilo silmälle 🙂 

Mitä keittiön suunnittelussa tulee ottaa huomioon

Niin kuin kaikissa tiloissa, tulee lähteä liikkeelle siitä, kenelle tila tulee käyttöön. Yksiön ja kartanon keittiöiden koossa ja toiminnoissa saattaa olla eroa 😀 Myös mökkikeittiön toteutus voi olla hyvinkin erilainen kuin kerrostalokodin. Valinnat ja budjetti vaihtelevat sen mukaan, onko kyseessä oma koti, sijoitusasunto vai asunto, joka myydään heti remontin jälkeen.

Nyt kyseessä oli viimeinen, joten muutokset keittiössä on mietitty sen mukaan: tuoden vanha keittiö nykypäivään kohtuullisin kustannuksin kuitenkaan kauneudesta ja käytännöllisyydestä tinkimättä. Muoto pysyy samana, sillä nopeassa remontissa pitää huomioida erilaiset lupien hakemiseen menevät ajat, jos esimerkiksi huoneiden paikkoja halutaan muuttaa ja viemäröintejä vetää eri paikkoihin. Nyt siis pysyimme sen vuoksi hyvinkin vastaavassa sommittelussa kuin alkuperäinen keittiö.

Alkuperäinen keittiö

IMG_9885
Keittiö ennen

Suunnitelma

Näyttökuva 2020-9-17 kello 12.54.20
Keittiön hahmotelma 2
Näyttökuva 2020-9-7 kello 15.24.35

Fiiliskuvia

Asunnon lattia

Kuva täältä

Kuva täältä

Kommentit suunnitelmaan

Asunnon muissa huoneissa oli valtavan kaunis liimattu alkuperäinen parketti, joka tultaisiin säilyttämään, joten keittiön välitilan laatoituksella tuotaisiin tuon parketin fiilistä myös keittiöön, jossa tuota lattiaa ei ole. Värit ovat hyvin neutraalit, sillä asunto myydään heti remontin jälkeen ja tarkoitus on vain saada asunto tähän päivään niin, että sinne voi mahdollisimman moni kuvitella itsensä ja elämänsä. Asunnon hintataso, alue ja koko vaikuttivat myös paljon tehtyihin valintoihin. Keskustan arvotalon valinnat ovat erilaisia kuin kompaktin lähiökolmion.

Hintaa tälle keittiölle kaikkineen ilman työtä tuli n. 3700 €.  

Toivon, että keittiö tuo iloa tulevan asukkaan elämään.

<3:llä Jenniina

 

jenniina.voltti@gmail.com

p. +358 456 310 010